Boende under fjällvandring

En friluftsaktivitet som blivit mer vanlig under de senaste åren är fjällvandring. Tidigare var det främst de vandringsvana som begav sig ut på lederna, nu ser det dock annorlunda ut. Idag går det att stöta på alla möjliga människor som begett sig ut på en vandring i de vackra fjällen.

Skulle det vara första gången du ska ut på fjällvandring bör du göra noggrann research. Skriv en packlista på allt vad du behöver ta med dig och eventuella regler som gäller. Den rätta utrustningen är det allra viktigaste, som en sovsäck, bekväma kängor och eventuellt ett tält.

Boende under fjällvandring

Det vanligaste sättet att bo på när du fjällvandrar är tält. Idag finns det dock andra alternativ som, enligt de flesta, är mer bekväma. Beroende på var du vandrar kan du nämligen få tillgång till fjällstugor och fjällstationer. Där kan du många gånger hitta lättare proviant och färskt vatten. Det är även möjligt att vila en stund innan du beger dig vidare. Fjällstugorna som finns vid de största vandringslederna erbjuder ofta övernattning. Kolla alltid upp vad som finns tillgängligt innan du påbörjar din vandring så du vet ifall du behöver ta med tält eller inte.

Relaterade inlägg